Matematik

Ligning til tangent

26. september 2012 af Gomd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Find the equation of the tangent to the curve

y=4x^3-5x^2+x-3

At the point where it crosses the y axis

Så vidt jeg ved skal den differentieres, så den bliver:

f'(x)=12x^2-10x+1

Men hvorledes man kommer videre herfra ved jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

Du skal benytte formlen

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Hvor man har, at f(x) = 4x3 - 5x2 + x - 3

og f(x0) = 0    -- det punkt, der skærer igennem y-aksen.


Skriv et svar til: Ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.