Matematik

Differentiering

26. september 2012 af Gomd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find værdien af f'(x) for funktionen y=3√-81/x+13

når x=9

Jeg tror den skal differentieres, men jeg kan ikke finde ud af dette i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af nielsenHTX

hvor meget er under kvadratroden? mener du

3√(-81/x)+13 eller 3√(-81/x+13 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hvorfor kan du ikke det? Husk nu at sætte parenteserne på.

OG kom med dit bud!


Svar #3
26. september 2012 af Gomd (Slettet)

y=3√x-81/x+13

Der manglede et x efter kvrod i den oprindelige.


Svar #4
26. september 2012 af Gomd (Slettet)

Det er kun x der er under kvrod


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af nielsenHTX

#4 ok der gælder at

(axn)'=anxn-1  hvor a er en konstant.

der gælder også at √x=x1/2


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.