Historie

Opdagelser

04. oktober 2012 af manee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søde hjælpsomme mennesker,

 

Jeg sidder nu og laver noget historie. Jeg har overhovedet ikke styr på det, selvom jeg læser det samme op til flere gange.

Spørgsmålene lyder således:
 

1) sammenlign Las Casas og de Grants fremstilling af de indfødre.

2) sammenlign Sepulvedas opfattelse af begrebet cibiliseret med nutidens opfattelse af begrebet

3) Genfortæl Bartholomeo de la Vegas opsummering af processen i valladolid.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af Casabon

1) Jeg kender ikke din tekst af "de Grant", men undersøg hvordan indianerne fremstilles af Las Casas og de Grant og sammenlign det med hvilke kriterier de opstiller for kunne kalde en befolkning civiliseret. Beskriv herefter hvorfor Las Casas kan argumentere for at indianerne var en civiliseret befolkning og tilsvarende for de Grants holdning.

2) Gør nogenlunde det samme som 1). Undersøg hvilken fremstilling Sepúlvedas giver af indianerne og sammenlign eventuelt med hans kriterier for at en befolkning er civiliseret (Sepúlvedas argumenterede for at indianerne var uciviliserede). Sammenlign til sidst med nutidens opfattelse af det at være civiliseret.

3) Jeg er næsten sikker på I har teksten. Genfortæl kort med dine egne ord, hvad det egentlig er, som bliver fortalt. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af SarahHans (Slettet)

Hej! Fandt du ud af, at sammenligne Las Casas og de Grants fremstilling af de indfødte? Jeg sidder nemlig og skriver DHO, og jeg har to kilder jeg skal analysere en fra las casas og en fra de grant og jeg er helt lost :-( 


Skriv et svar til: Opdagelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.