Fysik

størrelse

05. oktober 2012 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Et lod har et tværsnitsareal på 6,0 cm2, og er 8,0 cm højt, loddet masse er 300 g, og lodder består nederst af aluminium og øverst af bly.

spørgsmålet er bestem højden af blydelen, hva gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af mathon

 

            volumen
                                                V = (8,0 cm) • (6,0 cm2) = 48,0 cm3

            middelmassefylde
                                                ρm = (300 g) / (48,0 cm3) = 6,25 g/cm3


           rumfangsforholdet er det omvendte af afstandsforholdet til middelmassefylden

 

                                   rumfang            massefylde         afstande
                   Pb               V1                 11,34 g/cm3
                                                                                        5,09 g/cm3
                 legering      V = V1 + V2        6,25 g/cm3  
                                                                                        3,55 g/cm3
                   Al                 V2                   2,70 g/cm3

 

 

                                     V1 / V2 = 3,55 / 8,09

                                     h1•a / (h2•a) = 3,55 / 8,09

                                     h1 / h2 = 3,55 / 8,09

                                     h1 / (h1+h2) = 3,55 / (3,55+8,09) = 0,41088

                                     h1 = 0,41088 • h
 

                                     h1 = 0,41088 • (8 cm) = 3,29 cm

 

               højden af blydelen er 3,29 cm
         

 

 

 

                                    

                                    

                       

                                    


Svar #2
05. oktober 2012 af stef4905 (Slettet)

mange tak, så kan jeg endelig få færdig gjort den aflevering :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2012 af mathon

eller
                        
                                masse af bly         masse af aluminium       totalmasse

                                  V • 11,34        +        (48-V) • 2,7                =      300

                                   8,64•V + 129,6 = 300

                                   8,64•V = 170,4

                                   V = 19,7222

                                    h = 19,7222 / 6 = 3,29

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af ChristianWingaa (Slettet)


Skriv et svar til: størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.