Matematik

Isolering af x

28. oktober 2012 af SaraLu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvordan man kan isolere x i 3x^2 ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Det er ikke en ligning, så du kan ikke isolere x


Svar #2
28. oktober 2012 af SaraLu (Slettet)

Oh min fejl! Sorry. Der mangler også noget.

3x^2 = 27


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Divider med 3 og løs så ligningen

x2 - 9 = 0

Benyt en kendt kvadratsætning til at faktorisere venstresiden så man kan benytte nulreglen

x2 - 32 = 0 ,

(x + 3)·(x - 3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af denniskarl (Slettet)

En enkler måde ved brug af regneregler:

3*x^2=27    <=>    x^2=27/3    =>  x^2=9  <=>    x=kvadrod(9)    =>   x=3

/Khan


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af denniskarl (Slettet)


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.