Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Resultatopgørelse til analyseformål

30. oktober 2012 af Nadiapokorni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig. Er lidt lost her. Har fået det her sporgsmål i virksomheds økonomi og ved ikke helt hvordan det skal besvare.

 

Forklar uddybende hvorfor en resultatopgørelse omformes til analyseformål, og ikke bare anvendes direkte?

 

På forhånd tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2012 af emul0c

Det kan der jo være mange grunde til, men en virksomheds resultatopgørelse er ikke nødvendigvis sat op til at vise det man gerne vil se. I mange analysetilfælde vil man for eksempel gerne vide hvad Resultat før afskrivninger har været - hvis virksomheden har inkluderet afskrivninger i f.eks. produktionsomkostninger mv., har man brug for at reformulere resultatopgørelsen, så man får stillet den op på den måde man gerne vil se den.

Det samme hvis man f.eks. har tænkt sig at holde resultaterne op imod konkurrenter som anvender en anden regnskabspraksis, så har man brug for at korrigere resultatopgørelserne så de er sammenlignelige, ellers svarer det til at sammenligne æbler og appelsiner.

Derudover kan der i resultatopgørelsen være nogle ikke driftsrelaterede poster eller ikke-tilbagevendende poster som man vil korrigere ud, for at få et mere retsvisende billede af virksomhedens resultat. Det kunne f.eks. være at en virskomhed har solg noget jord fra som er et engangsbeløb og måske ikke har noget at gøre med virskomhedens primære drift - dette kunne man have brug for at få "ud" af regnskabet, da det i og for sig ikke har meget med virksomhedens performance at gøre.


Svar #2
04. november 2012 af Nadiapokorni (Slettet)

Tusind tak for svaret, det hjalp mig i det mindste på sporet :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af Katja196 (Slettet)

Hejsa, fandt du ud af svaret, for har nemlig problemer med præcis samme spørgsmål til en aflevering i dag :))


Skriv et svar til: Resultatopgørelse til analyseformål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.