Matematik

FSA 2008 December matematik 4.6

02. november 2012 af rallewj (Slettet)

hej, jeg skal have hjælp til opgave 4.6 i FSA 2008 December opgaven. håber i kan hjælpe mig, har virkelig siddet med den længe!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Hvor er den?


Svar #2
02. november 2012 af rallewj (Slettet)

undskyld det vender forkert

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig om trekanttal.

Der er givet to formler:

Formel 1: Tn = n2 -n +1

Formel 2: Tn = (n2 + n)/2 ,

hvor Tn er trekanttallet, og n er trekanttallets nummer.

Man skal undersøge, hvilken af de to formler, der altid giver trekanttal.

Dernæst skal man beregne trekanttal nummer 100.

Trekanttal hedder således, fordi Tn objekter kan placeres i en trekantet figur. Sagt på en anden måde, er Tn lig med summen af de naturlige hele tal fra 1 og til n .


Svar #4
03. november 2012 af rallewj (Slettet)

tak, det var den del jeg godt forstod men jeg kan simpelthen ikke løse opgaven, jeg kan ikke finde ud af hvilken formel der er den rigtige..

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo prøve at beregne de første par trekanttal:

T1 = 1

T2 = 1+2 = 3

T3 = 1+2+3 = 6

Indsæt n = 1, n = 2, n = 3 i de to formler og kontroller, hvilken af de to formler, der giver det korrekte tal for trekanttallet hver gang.


Skriv et svar til: FSA 2008 December matematik 4.6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.