Matematik

lineær ligning og lineær ulighed hjælp

13. november 2012 af melo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej : )

er der nogle der kan forklare hvad der menes med en lineær ligning og en lineær ulighed, og forklare hvordan disse kan løses ved beregning ?

håber virkelig der er nogle som kan : )og på forhånd tak :)


Svar #1
13. november 2012 af melo1 (Slettet)

er der virkelig ikke nogle som kan ?????????????


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af hbhans (Slettet)

En lineært udtryk f(x) er et udtryk hvor x kun forekommer i 1. potens, fx f(x) = 5x -7.

En lineær ligning er et lineært udtryk sat lig med et andet lineært udtryk, fx 5x - 7 = x/2 +3.

En lineær ligning løses ved at finde værdien af x ud fra de to udtryk, fx 5x -7 = x/2 + 3 →5x -x/2 = 7-3 → x = 4/4.5 ≈ 0.89

En lineær ulighed er næsten det samme som en lineær ligning, idet lighedstegnet er erstattet af et af følgende tegn:<,>,≤,≥. Løses analogt med en lineær ligning, fx 5x - 7 < x/2 +3, x < 0.89


Skriv et svar til: lineær ligning og lineær ulighed hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.