Matematik

Matematisk sammenhæng

29. november 2012 af Frankofille (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Vi har et spørgsmål til alle jer matimatikere derude!!

For at koge ris til 4 person skal man bruge 4 dl ris og 6 dl vand.
Jeg skal nu opskrive en matematisk sammenhæng. idet jeg kalder den forbrugte mængde ris for R og den forbrugte mængde af vand for V.

Vi har selv prøvet og er kommet frem til:

R1 = V1/3

At hver gang man bruger 1 dl ris bruger man 1/3 del vand. Men den ser meget forkert ud. Nogen som kan hjælpe?

Tak på forhånd

mvh Natasja og Parwana


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af mathon

 

                                       V = R + 2

                                      
                                       V/R = 6/4 = 3/2

        dvs i forholdet
                                       V : R = 3 : 2


Svar #2
29. november 2012 af Frankofille (Slettet)

Oki, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematisk sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.