Matematik

HJÆLP! Erhvervsøkonomi

12. december 2012 af mohrlodal (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ohøj!

Jeg sidder lige nu med en erhvervsøkonomi case og er gået i stå ved dette spørgsmål, er der en der vil hjælpe??

Find virksomhedens optimale salgspris og mængde. Beregn det samlede dækningsbidrag fra den omhandlede fliseproduktion. Beregn den årlige profit.

Jeg har følgende info

TC = -0,00006*Q^2 + 50*Q + 1.400.000
AVC = -0,00006*Q + 50
MC = -0,00012*Q + 50

Man anslår, at der vil være stordriftsfordele på vareforbruget, således at de gennemsnitlige omkostninger forventes at falde lineært op til en årlig volumen på 150.000 m2, hvor de vil være kr. 20,00. Omvendt regner de med, at de gennemsnitlige omkostninger til vareforbrug vil stige lineært med kr. 0,01 pr. 100 m2 hvis mængden falder.
På afsætningssiden har de Sandgaard aldrig gjort sig de store overvejelser mht. fastsættelse af prisen, men efter ansættelse af en ny Salgsansvarlig (Bachelor; IMK), der har gjort Dir. Sandgaard opmærksom på hvordan andre i branchen med fordel har undersøgt markedets elasticitet og kunnet fastsætte en mere gevinstoptimal pris, har Dir. Sandgaard fået foretaget en markedsanalyse. Her har han fået oplyst priselasticiteten til at være -2,35 ved en mængde på 150.000. Til den nuværende pris på gennemsnitligt kr. 85,40 sælger de 100.000 m2 om året

Vil være evigt taknemmelig!


Skriv et svar til: HJÆLP! Erhvervsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.