Matematik

differentialregning

26. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål om differentialregning

en funktion f (x) er løsning til differentialligningen

dy / dx =  x+2 / y

grafen for f (x)  går gennem punktet P(2,-2)

 

hvordan bestemmes ligningen for tangenten til grafen for f (x) i punktet P, ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2012 af YesMe (Slettet)

Partiel integration

Løs  ∫ y dy = ∫ (x + 2) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2012 af JesperHP (Slettet)

dy/dx = 1/f'(x) så kan du jo finde f'(x) i punktet ved indsættelse...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2012 af lfdahl (Slettet)

Se f.eks. https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1256630


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er ingen grund til at løse differentialligningen. Man skal blot benytte differentialligningen til at beregne
f '(2). Værdien af f(2) er oplyst, så det drejer sig blot om at indsætte i tangentligningen.

I øvrigt løses differentialligningen ved separation af de variable, ikke ved partiel integration.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her er dy/dx = f '(x) .

Man formoder, at der er tale om differentialligningen

dy/dx = (x+2) / y

gennem punktet P(2 , -2) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2012 af JesperHP (Slettet)

Ja det er klart jeg vrøvler i #2 dy/dx = f'(x) som det plejer at være.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.