Matematik

andengradspolynomium

18. januar 2013 af melo1 (Slettet)

er der nogen der ved om en andengradspolynomium kan fakroriseres hvis der kun er et nulpunkt?

på forhånd tak : ) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af peter lind

Det kan det. Polynomiet kan så skrives som a(x-r)2 hvor r er roden


Svar #2
18. januar 2013 af melo1 (Slettet)

hvad menes der med roden ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2013 af peter lind

Det betyder at nulpunktet findes for x=r eller sagt på en anden måde P(r)=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2013 af SuneChr

En rod er en løsning til f.eks. dette polynomium, som er sat til at være 0 ,        a·(x - x1)·(x - x2) = 0

Benyttes 0-reglen ses, at         x1  og  x2   er de to rødder, denne 2. gradsligning har.

En rod gør, at et polynomiums værdi bliver nul. 


Svar #5
18. januar 2013 af melo1 (Slettet)

iorden tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.