Matematik

Brøk spørgsmål(er)

30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hejsa! :)

Ok, jeg er gået sådan liiidt i stå...

Jeg skal finde ud af hvad en tredjedel af en fjerdedel er.. Hvad i alverden skal jeg her?

Også skal jeg skrive brøkerne i rækkefølge med den mindste først:

5/9 - 1/2 - 3/5 - 3/7 - 6/10 - 2/3 - 5/8.

Hvad jeg har har skrevet ned: 5/8 - 3/7 - 5/9 - 1/2 - 6/10 - 3/5 - 2/3

Hvad skal jeg gøre, for at være HELT sikker på at det er rigtigt? (Opgaven ovenover)

Én venlig sjæl der vil hjæle? :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

"en tredjedel af en fjerdedel" er (1/3)·(1/4) = ...

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner og sorter så efter de forlængede tællere.


Svar #2
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Altså en tredjedel af en fjerdedel; 7/12?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af LubDub (Slettet)

#2

nej

 (1/3) • (1/4) er ikke 7/12..

Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner


Svar #4
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

OG hvordan i alverden forlænger jeg til fællesnævner?

Skal jeg finde en fællesnævner ALLE nævner går op i?


Svar #5
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Gud det er rigtigt!

En tredjedel af en fjerdedel; 1/12 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt regnet ud. Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller, og nævner med nævner. Det lyder vel ikke rimeligt, hvis du deler 1/4 pizza ligeligt mellem 3 personer, at de så hver får lidt mere end en halv pizza?

(1/3)·(1/4) = (1·1) / (3·4) = 1/12


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er heller ikke rigtigt.


Svar #8
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#7

Er det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, en fællesnævner for alle brøkerne er et tal, som alle nævnerne går op i.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Læs #6.


Svar #11
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

ALLE nævner? Jamen hvordan finder jeg det? Ved at gætte mig frem?


Svar #12
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#10

Hvorfor er #5 forkert?


Svar #13
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Altså hvordan skal jeg finde fællesnævneren til 7 vidt forskellige nævner?

Skal jeg gætte mig frem?


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, ikke ved at gætte. Nævnerne er

9 - 2 - 5 - 7 - 10 - 3 - 8 ,

så et første bud er 9·2·5·7·10·3·8 , men mindre kan gøre det, da 3 allerede går op i 9, og 5 og 2 går op i 10, så

9·7·5·8

skulle kunne bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Fordi (1/3)·(1/4) ikke er lig med 2/12 . Se #6.


Svar #16
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#14

Ok! Tak :)

#15

Der står da 1/12...


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det stod der ikke, da jeg skrev mine kommentarer. Det er da så fint, at du fik det rettet inden for de 10 min.


Svar #18
30. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#17

Ok. Helt ærligt, ved jeg ikke hvad du taler om, men ok.


Skriv et svar til: Brøk spørgsmål(er)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.