Fysik

Hjælp til forsøg med konisk pendul

01. februar 2013 af hug,go (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal aflevere en opgave, hvor jeg skal bestemme vinklen fra lodret ud til et konisk pendul, der svinger i en jævn cirkelbevægelse, men er ikke helt sikker på hvordan jeg gør. Jeg har ved et forsøg fundet vægten på pendulet, snorlængden, radius, og omløbstiden


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2013 af jnl123

Er det ikke nok med:

vinkel = π/2 - cos-1(r/s)

(med r=radius, s=snorlængde)

?


Skriv et svar til: Hjælp til forsøg med konisk pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.