Matematik

Værdimængder 2.var

02. februar 2013 af FanofArt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er følgende mængder korrekt angivet?

f(x1.x2) = 2*x1 + √x2, hvor x1 ≥ 0 og x2 ≥ 0

Dm(f) = {(x1,x2) | x1 ≥ 0 og x2 ≥ 0}

f(D) = [0;∞[

-------------------------------------

 

g(x1,x2) = x1 * x25   , hvor x1 , x2 > 0

Dm(g) = {(x1.x2) | x1 , x2 > 0}

g(D) = ]0:∞[

-------------------------------------------------------

h(x1,x2) = 7*x1 + 4*ln(x2) , x1 ≥ 0 og x2 > 0

Dm(h) = {(x1,x2) | x1 ≥ 0 og x2 > 0}

Vm(h) = ]0;∞[

Er overstående rigtigt? Og hvad med notationen, er den ok eller ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2013 af jnl123

f(D) [0;∞[       eller      Vm(f) = [0;∞[

(det samme for g)

 

in den sidste - hvad er:

lim x->0   ln(x)

?


Svar #2
02. februar 2013 af FanofArt (Slettet)

-∞, men hvordan skriver jeg så Vm(h) ?


Svar #3
02. februar 2013 af FanofArt (Slettet)

Bliver den så Vm(h) = ]-∞;∞[ ≠ 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2013 af jnl123

eller sådan her:

Vm(h) = R \ {0}

 

( R bortset fra {0} )


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2013 af jnl123

vent lige, hvad er ln(1) ?

;)


Svar #6
02. februar 2013 af FanofArt (Slettet)

0, så altså er Vmf =vel? =)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt for funktionen h.


Skriv et svar til: Værdimængder 2.var

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.