Fysik

Forskel på termisk og mekanisk energi

28. februar 2013 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP.

 

Jeg sidder med en opgave, og kan ikke helt forstå forskellen på termisk energi og mekanisk energi..

Jeg har en forestilling om at termisk energi er f.eks. solenergi, vindenergi mm.

Og at mekanisk energi, er almindelig energi fra et oliefyr, naturgas mm.

 

Kan man stille det sådan op, eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

F.eks. kan termisk energi bruges til at opvarme noget vand, hvorved dampen fra vandet kan gå op til en turbine, som herefter omdanner energien til mekanisk energi :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af hesch (Slettet)

Grundlæggende kan termisk energi beskrives ved:

ΔE = ρ * m * ΔT,    ΔE=energiændring, ρ=varmefylde, m=masse, ΔT=temperaturændring.

Mekanisk energi kan være mange ting, herunder energi i roterende intertimomenter, i spændte fjedre, osv.

Mekanisk energi har intet med oliefyr og naturgas at gøre.

Men kan du ikke vedlægge opgaven, så der kan svares mere specifikt.


Skriv et svar til: Forskel på termisk og mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.