Studievalg og videregående studie

Bachelor

13. marts 2013 af 123434

Jeg kunne godt tænke mig at blive psykolog eller HR, samtidig har jeg en stor interesse i samfundsfag.

1)Kan jeg tage en bachelor i psykologi, mens jeg tager en bachelor i samfundsfag på Äbent Universitet, hvis der er plads? Altså 2 bachelorer samtidig.

2) Psykolog som hovedfag, og samfundsfag som bifag. Jeg ved, at de fleste har den omvendte kombination med samf som hovedfag, og evt. psyk som bifag. Jeg vil bare ikke have at muligheden for at blive psykolog bortfalder.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af npcnb (Slettet)

1) At tage 2 bachelorer samtidig lyder som et projekt der er dømt til at gå galt. En bachelor er et fuldtidsstudie, og at tage 2 på en gang vil højest sandsynligt resultere i at man ikke får tilstrækkelige kompetencer i nogen af dem. Når det så er sagt tror jeg slet ikke det er muligt at være indskrevet på 2 bacheloruddannelser samtidig (uden at være sikker). Ikke hvis begge uddannelser er "normale" universitetsuddannelser der søges gennem optagelse.dk

 

2) Jeg ved ikke om det er muligt at læse psykologi som hovedfag og samfundsfag som sidefag (medmindre man er ude i noget RUC) men..

Muligheden for at blive psykolog bortfald så snart du ikke udelukkende læser psykologi. Det er kun studerende med en kandidatuddannelse i psykologi fra SDU, AAU, AU eller KU der kan blive autoriserede psykologer. Dette betyder dog ikke nødvendigvis at man ikke kan komme til at arbejde med psykologi i virksomheder eller lignende.


Svar #2
14. marts 2013 af 123434

RUC er ikke lige noget for mig.

Jeg tror gerne, at jeg vil læse udelukkende psykologi. Spørgsmålet er bare, om jeg kan få samfundsfag som bifag.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af npcnb (Slettet)

Det kan jeg ikke forestille mig.

Og hvis det alligevel skulle være muligt kan du i hvert fald ikke blive psykolog med uddannelsen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2013 af MaibritG

Men et studie som psykologi er der ikke umiddelbart plads til sidefag eller at køre to bachelor-uddannelser samtidigt. I øvrigt vil jeg ikke mene, at du skal læse samfundsfag, hvis det er HR, du vil arbejde med. HR er i mine øjne et erhvervsøkonomisk-relateret fag. F.eks. har jeg haft mulighed for at vælge valgfaget "Human Ressource Management" på SDU i Kolding, som er et valgfag udbudt i HA-regi.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. marts 2013 af bjarnePPP (Slettet)

Eller HA(psyk.) på CBS...


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2017 af frederikkors (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Bachelor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.