Matematik

vektor

18. marts 2013 af multo26 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for den plan a der indeholder punktet A og har n som normalvektor.

Hvordan gør man det på ti89?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

  generelt

          a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0, hvor n = [a,b,c], og punktet P(x0,y0,z0) er et vilkårligt punkt på planen


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Benyt ligningen for en plan. Hvis du både har punktet og normalvektoren angivet, er det bare at sætte ind. Hvad vil du bruge lommeregneren til ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af peter lind

Det kan du gøre i hånden. Hvis punktet er P0(x0, y0, z0) og normalvektoren er n =(nx, ny, nz) gælder at  PP0·n = nx(x-x0)+ny(y-y0)+nz(z-z0) = 0


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.