Matematik

længde

25. marts 2013 af avengers (Slettet)

,jeg har spørgsmål til en opgave,

ogaven lyder

 

en flise har form som en sekant, hvor alle vinkler er ens, og alle sider er ens.

nogle af flisens mål fremgår af figuren

,(se vedhæftet opgave 7)

hvordan bestemmes længden af BC,?

 

Vedhæftet fil: h.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af SuneChr

cos relationen, idet der kendes en vinkel og dens to hosliggende sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2013 af mathon

a)

eller kordeformlen

                                     k = 2 • a • sin(60º)           da i en regulær sekskant  a = r

 

b)

                                     arealet af seks kongruente trekanter

                                                  6 • (a2/4) • √(3)

 


Svar #3
25. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har beregnet a således

a = 15 cm * sin(60) = 13,


Svar #4
25. marts 2013 af avengers (Slettet)

13 * 2 = 26 = BC,


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Flisen har form som en regulær sekskant. Højden fra A på BC deler trekant ABC i to kongruente, retvinklede 30-60-trekanter, så

(1/2)|BC| = 15cm·(√3)/2 , og dermed |BC| = (√3)·15cm

b) Sekskanten kan deles i et rektangel med siderne |BC| og 15cm, og to trekanter, der er kongruente med trekant ABC.

Dens areal i cm2 er da

A =|BC|·15 + 2·(1/2)·(1/2)·15·|BC| = (3/2)·(√3)·152 ,

helt i overensstemmelse med #2.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

26 er en (groft) tilnærmet værdi for |BC|. Man angiver først den eksakte værdi og dernæst en beregnet talværdi.


Svar #7
25. marts 2013 af avengers (Slettet)

, så benytter jeg formlen,


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvordan ser formlen ud for arealet


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs forklaringen i  #5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvorfor ganger du med kvadratrod 3


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2015 af mathon

Den regulære sekskants areal er 6 ligesidede trekanters areal.

Èn ligesidet trekants areal er
                                                         \frac{15^2}{4}\cdot \mathbf{\color{Red} \sqrt{3}}

Den regulære sekskants areal
                                                    {A_{sekskant}}^{regul\ae r}=6\cdot\frac{15^2}{4}\cdot \mathbf{\color{Red} \sqrt{3}}=\frac{3}{2}\cdot 15^2 \cdot \mathbf{\color{Red} \sqrt{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:seksk-flise.png

Skriv et svar til: længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.