Fysik

Maksimal hastighed af gynge

30. marts 2013 af Emad0008 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gyngens kæde er 4 meter. Når gyngen har det maksimale udsving, er vinklen 35 grader. 

Hvad er den maksimale hastighed for gyngen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af peter lind

brug energibevarelse


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af anonym000

Får maksimale v til 3,77 m/s.

Så kan du tjekke dit resultat.

- - -

...............


Svar #3
30. marts 2013 af Emad0008 (Slettet)

√2*9,82m/s2*0,72 m=3,76 m/s.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Højden ved det maksimale udsving over ligevægtsstillingen er

h = 4m - 4m·cos(35º) = 0,723m

Så er

v = [ 2·g·h ]1/2 = 3,77 m/s .


Skriv et svar til: Maksimal hastighed af gynge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.