Matematik

ligning

07. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål til en opgave om ligning

opgaven lyder,

 

en cirkel er bestemt ved ligningen

x2 + 2x + y2 - 4y = 4

hvordan bestemmes cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum,?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af PeterValberg

se her hvordan [ LINK ]  ca. 3 minutter inden i videoen

TI-nspire CAS har en vidunderlig kommando til at klare problemet:

F2DsN.png

centrum i C(-1,2)

radius r = 3   (da 32 = 9)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. april 2013 af peter lind

Cirklens ligning har formen (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor (a, b) er centrum og r er radius.. Der gælder (x-a)2 = x2-2ax+4. Ved at sammenligne med din ligning kan du umiddelbart aflæse a. b findes på helt tilsvarende måde


Svar #3
07. april 2013 af avengers (Slettet)

det gælder at (x-a)2 = x2 -2ax + a2

hvordan kom 4 ind i ligningen,?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af peter lind

#3  man får (x+1)2+(y-2)2 -5 = 4


Svar #5
07. april 2013 af avengers (Slettet)

nu kan jeg se det, tak


Svar #6
08. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg vil lige sige at opgaven er uden hjælpemidler,


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2013 af PeterValberg

Det bliver gennemgået fint i den video, som du fik et link til i #1
ca. 3 minutter inde i videoen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
08. april 2013 af avengers (Slettet)

godt, så ser jeg videoen igen


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. april 2013 af PeterValberg

helt præcist er det 2:53 inde i videoen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. april 2013 af mathon

 

             x2 + 2x = (x+1)2 - 1

             y2 - 4y = (y-2)2 - 4

hvoraf

             x2 + 2x + y2 - 4y = 4

             (x+1)2 - 1 + (y-2)2 - 4 = 4

             (x+1)2 + (y-2)2 = 9

         (x-(-1))2 + (y-2)2 = 32      til sammenligning med

         (x-a)2 + (y-b)2 = r2

 
 

 


Svar #11
10. april 2013 af avengers (Slettet)

det var nyttigt, tak


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2016 af jens12234 (Slettet)

#1: pvm, kan du sende et billede af hvordan man gjorde i Ti-nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2016 af Soeffi

#12 Der tænkes nok på completeSquare():


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2016 af PeterValberg

#13 Lige akkurat :-)

gad vide, hvad der er blevet af det billede, jeg vedhæftede i sin tid?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. maj 2016 af jens12234 (Slettet)

Mange tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2016 af mathon


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.