Matematik

Eksponentiel udvikling :/

16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja, jeg ved godt jeg spørger meget -.-

Jeg var der ikke da de gennemgik eksponentiel udvikling, så forstår ikke denne opgave :(

 

For den eksponentielle udvikling f gælder, at vækstraten er -7%, og at f(3) = 246,3. Bestem funktionsværdierne f(4), f(7) og f(10).

 

Heeelp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af peter lind

Brug renteformlen K=K0(1+r)n


Svar #2
16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Okay, men hvor kommer f ind i billedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af peter lind

f er højre side i formlen i #1


Svar #4
16. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Det forstår jeg ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vækstraten er -7%. Så ved man for en eksponentialfunktion, at f(x+1) = f(x) · (1 - 0,07) . Derfor er

f(4) = f(3) · (1 - 0,07) .

 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.