Matematik

Finde toppunktet/Monotoniforholdene ved hjælp af f ' (x)

24. april 2013 af hondamarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på bestem f '(x) og bestem monotoniforholdene for funktionen f.

f(x)= -x2 +12x+3

og jeg har så fundet frem til f'(x)= -2x+12

men hvordan bestemmer jeg monotoniforholdene ved hjælp af dette?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0. Bestem fortegnet af f'(x) på begge sider af løsningen. Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende. Hvis f'(x) < 0 er funktionen aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Man løser ligningen f ' (x) = 0 her -2x+12 = 0

for x og lad løsningen være kaldet x0

så undersøger man fortegn for f ' (x) der hvor x < x0 og x>x0


Svar #3
24. april 2013 af hondamarc (Slettet)

Okay dvs. at jeg sætter den = 0

altså -2x+12=0

-2x=12

-2/-2 og 12/-2 = -6

og så sætter jeg bare et tal ind på x'ets plads der er større og mindre end -6 ?


Skriv et svar til: Finde toppunktet/Monotoniforholdene ved hjælp af f ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.