Fysik

Faldetid

27. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har en opgaver, som lyder:

En kugle falder frit fra et 56,5 m højt tårn.
b) Hvor stor vil kuglens faldtid være, hvis der ikke var luftmodstand?

Jeg har beregnet kuglens faldetid med formlen: y=-(1/2)*g*t2+v0y*t+y0, men da det er en andengradligning får jeg to svar muligheder, hvor den ene er negativ og den anden er positiv, hvad er argumentet, for at jeg kun skal bruge den positive værdi.

Mine svar:

t=−3.39222s   og   t=3.39222s


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den negative løsning svarer til et tidspunkt der ligger før det tidspunkt, hvor kuglen slippes fra toppen af tårnet. Det er ikke en realistisk løsning på problemet.


Svar #2
27. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak! :)

Jeg har en opgave mere, hvor jeg har et bud på på et svar til den ene havldel af opgaven, den næste opgave lyder:

Når luftmodstandens indflydelse medtages i beregningerne, kan kuglens formfaktor cw sættes til 0,40. Luftens densitet er 1,29kg/m3.

c) Forklar, hvorfor kuglen efter en vis faldtid vil bevæge sig med konstant fart, v0. Forklar, hvorfor v0 er 92,3 m/s.

Kuglen vil falde med konstant fart, da luftmodstanden vokser med hastigheden, og på et tidspunkt har luftmodstanden samme størrelse som tyngdekraften.

Er dette rigtigt? og hvordan besvarer jeg resten af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af anonym000

c) Første del er rigtig.

- - -

...............


Skriv et svar til: Faldetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.