Matematik

hjælp til aflevering

29. april 2013 af atp8223 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg sidder med denne aflevering i mat, jeg har over 7 afleveringer i denne uge og forstår ikke altid matematik. Hvis i måske kunne hjælpe mig med nogle af de opgaver i vedlagte dokumnet ville det være mere end fantastisk :-)

Vedhæftet fil: Aflevering 8 1e.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2013 af PeterValberg

opgave 1a

udnyt at (x2 - 1) = (x +1)(x - 1)  forkort brøken

opgave 1b

i) løs andengradsligningen (find rødderne)
ii) de/det interval hvor parablen ligger under x-aksen (da det er en "glad" parabel, vil intervallet mellem rødderne være svaret)

opgave 1c

to ligninger med to ubekendte

opgave 1d

definitionsmængden er alle x undtaget de værdier for x, der  gør at nævneren er lig med 0
(du må jo ikke dividere med 0) sæt nævnerens udtryk lig med 0 og løs andengradsligningen
derved fremkommer de værdier for x, som ikke er med i definitionsmængden.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2013 af PeterValberg

Opgave 2a

Vinkel B i trekant ABE (kan også kaldes vinkel ABE) kan bestemmes med en sinusrelation
|EB| i trekant ABE kan bestemmes med en cosinusrelation

opgave 2b

|EM| i trekant BEM kan bestemmes med en cosinusrelation

|EC| i trekant BCE kan bestemmes vha tangens til vinkel CBE


Opgave 3a

forskriften bestemmes vha en eksponentiel regression over tabellens data

Opgave 3b

løs ligningen y = 5900 (du kender jo forskriften for y fra forrige spørgsmål)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2013 af PeterValberg

Opgave 4

Arealet A af de skraverede områder kan bestemmes som en funktion af x:

A(x) = 30·20 - (30-x)(20 - x)

reducér dette udtryk, - det bliver et andengradspolynomium med en negativ koefficient til andengradsleddet,
hvilket betyder, at toppunktets x-koordinat er den optimale værdi for x og toppunktets y-koordinat er
det skraverede areal ved denne x-værdi (toppunktets koordinater bestemmes med toppunktsformlen for en parabel)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2013 af PeterValberg

UPS, - havde lige overset noget i skyndingen :-) SORRY

A(x) = 30·20 - (30 - x)(20 - x) - x  (giver arealet af de skraverede områder)

ellers er metoden den samme som beskrevet i #4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.