Matematik

Hvad gør jeg forkert? Cosinus

09. maj 2013 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

En trekant ABC , har siderne |BC|=11, |AC|=22 og |AB|=13 .

a) Bestem vinkel A i trekant ABC.

Man skal jo bruge cosinus, men resultatet giver ikke mening.

 

cos(13^2+22^2-11^2)/2*13*22) = cos(133/143)

Jeg bruger TI-Nspire lommeregneren.

Hjælp, jeg burde få et resultat på 21,6 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Skriv cosinusrelationen rigtigt op

a2=c2 + b2-2c*b*cos(A)

cos(A)= (a2-b2-c2) / (-2*b*c)

cos(A) = (112-222-132) / (-2*22*13) =0,93

A≈ 21º


Svar #2
09. maj 2013 af simonlinn (Slettet)

Men hvordan går jeg fra 0,93 til 21 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2013 af nejvelda

cos^-1(0.93) = 21,6 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#2 grunden til at jeg vælger så få decimaler er at jeg ikke har nogen lommeregner jeg kan slå det op på. Jeg fandt en gammel logaritmetabel.

Som #3 skriver kan du slå cos -1(0,93) op på din lommeregner


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert? Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.