Fysik

Avogadros lov

14. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad kan man bruge denne lov til mht. gasser? Er det eneste man kan bruge den til, at finde ud af hvor mange (antallet) molekyler der er i en gas?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af mathon

Avogadros tal {NA}
er omsætningsfaktor mellem
masseenhederne gram og unit

                                                                         1 g = {NA} u

 

........................

        NA = {NA} [NA] = 6,02214·1023 mol-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2013 af NejTilSvampe

Ja det gælder også mht. gasser.


Svar #3
15. maj 2013 af zuku (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Avogadros lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.