Matematik

Vektorregning HASTER!

15. maj 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der vil hjælpe mig med at løse denne opgave?

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af peter lind

Du kan bruge de samme regneregler som for almindelige tal. Først til sidst er der gund til at indsætte koordinaterne for a


Svar #2
15. maj 2013 af johs5 (Slettet)

kunne du uddybe tak?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2013 af peter lind

Gang parentesen ud på venstre side. Flyt leddet med x over på venstre side. Flyt leddet med a over på højre side


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. maj 2013 af mathon

 

  

 

                      3x - 3a = x - 2a

                      2x = 5a

                      x = (5/2) · a

                                         4         10
                      x = (5/2) · (    ) = (      )
                                        -6        -15


Svar #5
15. maj 2013 af johs5 (Slettet)

tak mathon. Kan du/i hjælpe mig med at reducere denne? ved at man kan bruge den kommutative lov, men ved ikke hvordan. Kan i hjælpe mig?

Vedhæftet fil:Vektor.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. maj 2013 af PeterValberg

(med hjælp fra indskudssætningen:)

PQ + QR + PS + RS + RP + SQ = 

PQ + QR + PS + SQ + RS + RP =

PR + PQ + RS + RP = 

PR + RS + RP + PQ =

PS + RQ

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. maj 2013 af johs5 (Slettet)

tak allesammen. Lige en sidste.


Svar #8
16. maj 2013 af johs5 (Slettet)

glemte at vedhæfte

Vedhæftet fil:opgave 5.PNG

Svar #9
16. maj 2013 af johs5 (Slettet)

virkelig ingen der gider at hjælpe? det haster!


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. maj 2013 af PeterValberg

AB = DC og BC = AD for at det er et parallellogram, - se denne figur: [ LINK ]

deraf kan du bestemme D's koordinater vha stedvektoren:

OD = OA + BC

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
16. maj 2013 af johs5 (Slettet)

hvad med koordinaterne til skæringspunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. maj 2013 af PeterValberg

Den ene diagonal er (som vektor) lig med AB + AD

den anden diagonal er lig med AB - AD

I et parallellogram halverer diagonalerne hinanden, så koordinaterne til skæringspunktet P
mellem diagonalerne, kan bestemmes vha. stedvektoren:

OP = OA + (1/2)·(AB + AD)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2013 af PeterValberg

#12

alternativt kan du, i erkendelse af at diagonalerne skærer hinanden midt på, bruge 
midtpunktsformlen, hvor du indsætter koordinaterne for to af punkterne, der ligger
diagonalt overfor hinanden (fx A og C)

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorregning HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.