Fysik

Hjælp!

16. maj 2013 af Fideller (Slettet)

Jeg har dette fysik spørgsmål som jeg har meget svært med: En ung person kan høre fra 20 Hz til 20 KHz.
a) Bestem bølgelængden for den højeste tone,
b) Bestem bølgelængden for den højeste tone, han/hun kan høre.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Lydens hastighed i luft ved 20ºC er 340 m/s

1) Bestem bølgelængden for den dybeste tone personen kan høre

                       λmax = (340 m·s-1) / (20 s-1) = 17 m 

2) Bestem bølgelængden for den højeste tones personen kan høre

                       20 kHz = 20·103 Hz = 20·103 s-1

                       λmin = (340 m·s-1) / (20·103 s-1) = 0,017 m = 17 mm

 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.