Matematik

Parametrefremstilling

17. maj 2013 af Lescort - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har brug for hjælp her,

spm er. I rummet er der givet en trekantet flade T   med hjørnerne A(0,0,1), B(1,0,0) og C(0,1,0)  og samt et vektorfelt V(x,y,z)=(z,x,y), bestem en parametrefremstilling for T. 

 

Her ville jeg gøre at jeg finde parametrefremstilling vha. AB=OB+u*?? Jeg ved ikke helt hvordan?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2013 af PeterValberg

Noget i den her stil: [ LINK ]  ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2013 af mette48 (Slettet)

A(0,0,1), B(1,0,0) og C(0,1,0)

BA = (-1,0,1)

CB=(1,-1,0)

(0,0,1)+t*(-1,0,1)+s*(1,1-,0)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For at frembringe alle punkter inden for trekanten ABC, skal man også angive hvilke parameterværdier s og t kan antage. Et punkt P i trekanten ABC fremstilles ved

OP = OA + t·AB + s·AC

med betingelserne

0 ≤ t ≤ 1 , 0 ≤ s ≤ 1, og 0 ≤ t+s ≤ 1 .


Svar #4
20. maj 2013 af Lescort

Tusind tak for jeres svar. 


Skriv et svar til: Parametrefremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.