Kemi

En opløsning af ammoniak i vand.. please hjælp er helt lost

17. maj 2013 af Nulle1x (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opløsning af ammoniak i vand indeholder 20 masse% NH3. Opløsningens densitet er 0,910 g/mol.

a) Beregn opløsningens indhold (g/mol) af NH3.
b) Beregn den formelle koncentration af NH3 i opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af mathon

 

               Densitet måles i g/mL og ikke i g/mol.

 

  

100 g NH3 (aq) fylder (100 g) / (0,910 g/mL) = 109,89 mL og indeholder 20 g NH3 (g).

 

       a)
                       m / V = (20 g) / (109,89 mL) = 0,182 g/mL = 18,2 g pr. 100 mL

      b)
                      c = (p/100) • d/M = 0,20 • (910 g/L) / (17,03 g/mol) = 10,687 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af mathon

eller
 

      a)
                       m / V = (20 g) / (109,89 mL) = 0,182 g/mL = 182 g/L

      b)
                      c = n / V = (m/M) / V = ((182 g) / (17,03 g/mol)) / (1 L) = 10,687 M

 


Svar #3
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

Tusind tak :-)


Svar #4
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

jeg har også en opgave c til denne, som lyder: Fra denne koncentrede opløsning udtages med pipette 25,0 mL, som fortyndes med vand til mærket i en 500 mL målekolbe.                                                                                                C)Beregn c(NH3) i den nu fortyndede opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af mathon

 

   c)
               fortyndingsfaktor f = (500 mL) / (25,0 mL) = 20

               koncentrationen af den fortyndede opløsning

               cfort = c / 20 = (10,687 M) / 20 = 0,534 M


Skriv et svar til: En opløsning af ammoniak i vand.. please hjælp er helt lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.