Matematik

hjælp

17. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har lige en opgave, som jeg kan slet ikke find ud af det, selvom  jeg har prøvet  mange gang, vil nogen og være sød og vis mig ligepræcis hvad man skal gøre?

 

en funktion f er givet ved:

f(x)=x^2-50 ln x, x>0

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(3f(3))

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af SuneChr

Hældningskoefficienten i p er f '(3)

Ligningen for tangenten i p er

y - f (3)  =  f '(3)·(x - 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af madsma (Slettet)

start med at finde f '(x)

derefter finder du f(3) og f '(3) - altså sæt 3 ind på x's i begge forskrifter.

og så sætter du de fundne tal ind i formlen for tangenten:

y = f '(xo)*(x-xo)+f(xo)

Reducér, og så har du ligningen til tangenten i det punkt :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.