Fysik

Elektriske komponenter

17. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen. Er der nogle af jer der kan forklare mig hvordan spændingsforskellen over forskellige komponenter afhænger af strømmen gennem dem. Komponenterne er en resistor, en glødepære og en diode.  Der er en karakteristik over dem i fysikbogen (den mørkeblå/lilla) af Finn Elvekjær side. 184 - jeg har desværre ikke have held med at finde den på nettet til jer :-/


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2013 af peter lind

Man vil nu snarere sige at strømmen er afhængig af spændningen. For de 2 første gælder U=R*I. Den sidste må du aflæse af grafen. Der findes flere typer dioder.


Svar #2
17. maj 2013 af zuku (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2013 af hesch (Slettet)

#0  En resistor har normalt en konstant modstand.  Det tilstræber man.

Modstanden i en glødepære afhænger derimod voldsomt af strømmen og dermed spændingen.

En 60W pære har i kold tilstand ( svag spænding ) en modstand på ca. 69Ω, mens modstanden i varm tilstand ( 230V ) kan beregnes at være:  R = U2 / P = ( 230V )2 / 60W = 882Ω.

Dette skyldes at modstanden er temperaturafhængig.

 


Skriv et svar til: Elektriske komponenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.