Matematik

Sammensatte funktioner

17. maj 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Har brug for hjælp med den vedhæftede bil

Vedhæftet fil: IMG_2854.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forskrifterne for de sammensatte funktioner (c o d)(x) og (d o c)(x) ved simpel indsættelse. Her er

c(x) = 3 / (x-1) , og d(x) = x+1 .

(c o d)(x) = c(d(x)) = 3 / (d(x) - 1) = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af mathon

 

                                                      3        3
                (c º d)(x) = c(d(x)) = --------- = ---              Dm(c º d) = R \ {0}
                                                (x+1)-1     x


Svar #3
17. maj 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Mange tak. Men jeg forstod ikke hvad R/{0} betyder


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2013 af mathon

 

                                                    3           3
                (c º d)(x) = c(d(x)) = --------- = ---              Dm(c º d) = R \ {0}
                                                (x+1) -1    x


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

R \ {0} står for mængden af alle de reelle tal undtagen 0.


Svar #6
17. maj 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

er det ligesom x≠0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

(d o c)(x) = d(c(x)) = c(x) + 1 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det betyder, at x skal være forskellig fra 0. Definitionsmængden er en mængde, her mængden af alle reelle tal undtagen 0.


Svar #9
17. maj 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

ok tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2013 af mathon



                                                  3             x + 4
                (d º c)(x) = d(c(x)) = ------ + 1 = ------              Dm(d º c) = R \ {-1}
                                               x + 1          x + 1

              


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.