Matematik

Ækvadukt stigning

17. maj 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! :-) 

 

Jeg sidder og er igang med en opgave, og har brug for noget hjælp, håber der er nogle der sidder der ude der har lyst og tid tilk at hjælpe. 

Tak på forhånd! :-) 

 

Opg.: 

En akvædukt stiger 0.02%. Hvor meget stiger den (i meter) på en strækning på 1 km?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn 0,02% af 1 km, hvis stigningen virkelig er som angivet 0,02%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af peter lind

Er du sikker på at det er 0.02% og ikke 0,02 = 2% ?

Ellers 1km*0,02%


Svar #3
17. maj 2013 af Falaffel (Slettet)

Der står 0,02% :-)

Okay tak til jer!

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

I betragtning af, at det er en akvædukt - må selv blot 0,02% STIGNING siges at udgøre et interessant problem . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vandet løber selvfølgelig den modsatte vej af stigningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 5

Tak for forklaringen - det gi'r mening - er det ikke sådan, det hedder?

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2013 af SuneChr

Aquadukter og tagrender har fald og ikke stigning.

Pont du Gard har et fald på 2 o/oo  =  0,2%   http://da.wikipedia.org/wiki/Pont_du_Gard


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her http://en.wikipedia.org/wiki/Aqueduct_(water_supply) kan man læse, at en typisk romersk akvædukt havde en hældning på 1/4800 = 0,02% . Så er vi ved at være i opgavens område.


Skriv et svar til: Ækvadukt stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.