Matematik
Taylorrække
Hvordan omskriver man funktionen af x (ln(x))k til en taylorrække?
Svar #2
17. maj 2013 af YesMe (Slettet)
Jeg antager at funktionen f(x) = (ln(x))k differentiabar i punkt 1, så
Tnf(x) = f(1) + f'(1)(x - 1) + f''(1)(x - 1)2/2 + .... + f(n)(1)(x - 1)n/n! = i=0∑nf(i)(1)(x - 1)i/i!
Hvis n går mod uendelig, er det en taylorrække. Der ses jo at
f(1) = 0k, f'(1) = ikke defineret, f''(1) = ikke defineret. Så må f(n) også være ikke defineret?
Svar #3
17. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Funktionen er
f(x) = (ln(x))k ,
så
f '(x) = k·(ln(x))k-1 / x ,
f ''(x) = k·(k-1)·(ln(x))k-2 / x2 - k·(ln(x))k-1/ x2
f(1) = 0k = 0 , f '(1) = k·0k-1 / 1 = 0, f ''(1) = k·(k-1)·0k-2 - k·0k-1 = 0 .
f(x) = tk , med t = ln(x)
f '(x) = df/dt · dt/dx = k·tk-1 · (1/x) ,
f ''(x) = k·(k-1)·tk-2 · (1/x)2 - k·tk-1 · (1/x)2
Skriv et svar til: Taylorrække
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
