Matematik

integrale

18. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en træls integrale opgave: ∫ (1/x) * ln(x) dx

Hvordan skal denne løses? har prøvet med partiel, men synes ikke rigtig det lykkedes, og den skal løses uden hjælpemidler :P I må meget gerne vise mellemregninger.

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2013 af mathon

 

               u = ln(x)        du = (1/x)dx       x > 0

               ∫ (1/x) ln(x) dx  = ∫ ln(x) (1/x)dx  =  ∫ u du = (1/2)u2 + k  = (1/2)•ln2(x) + k


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.