Matematik

cirkel og linie beregning

18. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med en opgave som jeg skal kunne løse uden hjælpemidler, men kan ikke lige gennemskue den.

En cirkel har centrum i punktet C=(-2,1)  og radius r = 5.
En linje l er givet ved: 3x + 4y - 6 = 0

a) Beregn afstanden mellem punktet C og linjen l. Denne opgave har jeg løst, det er b som jeg er i tvivl om.


b) Undersøg om linjen l skærer cirklen.

tak på forhånd

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2013 af mathon

afstanden mellem punktet C og linjen l er d

 

hvis
            d ≤ r = 5 er der skæringspunkt(er)

             


Svar #2
18. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

hvordan skriver jeg den op?


Svar #3
18. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

arh, ok.. jeg forstår den nu. Jeg skal bare kunne konstatere om den skærer, eller ikke skærer :) tak for det


Skriv et svar til: cirkel og linie beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.