Matematik

Hvor meget stiger vægten?

18. maj 2013 af Cullin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et lille problem med en matematik opgave.

Der er opgivet en funktion, f(x)=4,14x-5,92, hvor f(x) er vægten af en gris (målt i kilo) og x er alderen af grisen (målt i antal uger efter fødsel). Funktionen viser sammenhængen mellem vægten og alderen.

Der er nogle andre underopgaver i denne opgave, som jeg allerede har løst, men jeg mener ikke, at de har noget at gøre med denne underopgave at gøre, hvor spørgsmålet lyder:

Hvor meget stiger vægten af grisen

1) i løbet af en uge?

2) i løbet af et døgn?

 

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af peter lind

Hvis der går tiden Δx er grisens vægt steget f(x+Δx)-f(x)


Svar #2
18. maj 2013 af Cullin (Slettet)

Super, nu er jeg med igen.

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

f(x)  = ax + b, altså en ret linje.

Det ses umiddelbart af forskriften, at stigningen pr. uge (= hældningen) er 4,14 kg


Stigningen på et døgn er derfor selvfølgelig (4,14 / 7) kg eller 591 gram

;-)


Skriv et svar til: Hvor meget stiger vægten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.