Kemi

forbrænding af ethanol hjælp miiiig :D

18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved fuldstændig forbrænding af ethanol dannes carbonioxid og vand ifølge skemaet:  C2H5OH + 3 O2 -->2CO2 + 3H2O ved et kontrolleret forsøg afbrændes 100,0g ethanol og den udviklede mængde carbondioxid og vand bestemmes. a) Beregn massen af det vand, som dannes ved forbrænding af 100g ethanol


Svar #1
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

Omstændighederne ved forsøget er en temperatur på 150'C samt et tryk på 1,08 bar. B) beregn volumenet af den udviklede mængde carbondioxid ved forbrændingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af mathon


                                                    C2H5OH                CO                  H2O
ækvivalente mængder                 1 mol                   2 mol                 3 mol
                                                   46,07 g                2 mol                54,05 g      
a)   
                                                   100 g                  4,34 mol           117,32 g

 


Svar #3
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

hvordan beregner jeg det så ud fra det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af mathon

b)
                          V = n • R • T / p = (4,34 mol) • (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+150) K) / (1,08 bar)
                   
                                                                            
                 


Svar #5
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

hvor får du alle tallene fra? - jeg kan godt se at nogen af tallene er fra de ækvivalente


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2013 af mathon

 

        R = 8,31451 J/(mol·K)) = 8,31451 Pa·m3/(mol·K)) = (0,083145 bar·L/(mol·K))

        T = ((273,15 K + {t}) K)     for  {t} C


Svar #7
18. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

okay tak, og det er vel opgave a) du har besvaret for mig?


Skriv et svar til: forbrænding af ethanol hjælp miiiig :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.