Matematik

vektor

18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogen hjælp mig, og vis mig, hvordan man kan find normalvektor, fra det punkter:

cp(2,-1,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Du har angivet et enkelt punkt?


Svar #2
18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

en kugle i et koordinatsystem i rummet har centrum i C(0,0,5), og punktet P(2,-1,3)

 

a) bestem en ligning for kuglen, og bestem en ligning for kuglens tangentplan i P. 

vektor CP:  = ( 2-0,-1-0,3-5)

                     = ( 2, -1, -2)

 

så mangler jeg at find normalvektor og kan slet ikke husk hvordan, vil du være sød og hjælp?

                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vektoren CP er jo så en normalvektor til kuglens tangentplan i P.


Svar #4
18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

vil du vis mig, hvordan man regner kuglens tangentplan, hvis det er muligt for dig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kender et punkt i planen, P, og en normalvektor CP . Hvis Q(x,y,z) er et vilkårligt punkt i planen, er dens ligning da

PQ • CP = 0 .


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.