Matematik

differentialligninger - eksp vækst

19. maj 2013 af PELLLE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er igang med at gennemgå et bevis for eksponential vækst under emnet differentialligninger. 

Jeg er usikker på hvilken potensregneregl jeg bruger  fra

I y I = e^k*x*c1

til

I y I = e^x*c1 * e^k*     (er det bare den der hedder: (a*b)^n = a^n*a^n) )

Derudover vil jeg gerne vide om hvordan integralet af konstanten k kan give den lineære funktion: k*x*c1 ?? (er det bare sådan det er og skal man ikke komme videre ind på det)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

står der
                   I y I = ekc1x     ?

eller

                   I y I = ekc1x         ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af mathon

generelt
                          dy/dx = k • y                        separer de variable

                          (1/y) dy = k dx                     integrer på begge sider

                          ∫(1/y) dy = ∫k dx

                          ln(|y|) = kx + c1          

                          |y| = c2•ekx       c2 = ec1

                                  y = b•ekx          b = ±c2

                          y = b•(ek)x = b•ax           a = ek

 


Svar #3
19. maj 2013 af PELLLE (Slettet)

hov, ja skrev det forkert op, men ja den sidste der står.  :) 
men okay, tak for svar.

Lige endnu et spørgsmål: hvorfor er det at man antager at ±C2 er forskelligt fra 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2013 af mathon

 

         fordi  b = ±c2 = 0
         er et trivialtilfælde


Skriv et svar til: differentialligninger - eksp vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.