Matematik

parabel

19. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave.

 

En parabel er graf for funktionen:

 

p(x) = x2 - 10x + 24

 

Bestem førstekoordinaten til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen.

 

altså er det rigtigt at den skal løses som andengradsligning dvs. at opgaven løses følgende:

 x^2-10x+24=0

d=b^2-4ac

   = -10^2-4*1*24

   = 100-96 <=> d= 4

d>0 

x= -b+, - 2 / 2 a

x= -(-10) +, - kvadratrod4 / 2

x= 10+,- 2/ 2

x= 6  og x=4

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af SuneChr

Din besvarelse er perfekt.


Svar #2
19. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.