Matematik

Logaritmer

19. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Log(8x+10)=1

 


Log(1) = 0
8x+10 = 0
8x=-10
-10/8 = -1,25
x= -1,25

 

Er det rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

 

                            Log(8x+10) = 1

                           8x + 10 = 10

                           x = 0

                         

                          


Svar #2
19. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Det er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af c_aastrup

Hej Maria

Det du gør forkert er du for at ophæve logaritment skal tage 10x på begge sider af lighedstegnet

Log(8x+10) = 1

10Log(8x+10) = 101

8x + 10 = 10

 


Svar #4
19. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Hejsa :-)

men er det sådan her så?

 

Log(8x+10) = 1

10Log(8x+10) = 101

8x + 10 = 10

8x + 10 -10 = 10 - 10

8x = 0

8x/8 = 0/8

x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Ja.

Hvis du sætter 0 ind

log(10)=1

Hvilket du sikkert har hørt om.

 

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.