Matematik

differentialligning

19. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er løsning til differentialligningen 

dy/dx= y-1/ x ,   x>0

og grafen for f går gennem punktet P(2,7)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p. 

 

vil nogen vis mig hvordan man gøre helt præcis, da jeg har meget svært med sådan slags opgaver. 


Svar #1
19. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

er det rigtigt hvis jeg gøre følgende:

 

dy/dx= 7-1/2  <=> 6/2 <=>3 

 

y= a* (x-x0)+ y0

 

y= 3(x-2)+7

  =   3x-6+7

 y = 3x-1 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af peter lind

7-½ = 6½ = 13/2


Svar #3
19. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvad du har lavet vil du forklar den lidt bedre 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2013 af peter lind

Du laver en grov regnefejl, når du får 7-½ til at være 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af mathon

                

              1)  dy/dx = (y-1) / x

eller

              2)  dy/dx = y - (1/x)   ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2013 af mathon

OK

            Tyder på
                                 dy/dx = (y-1) / x ,   x>0

                                 (y-1) dy = (1/x) dx

                                 ln(|y-1|) = ln(x) + C1

                                 |y-1| = C2•x

                                 y = ±C2•x + 1

                                 y = C•x + 1                    gennem P(2,7)

                                7 = C•2 + 1

                                C = 3
   dvs
                       y = 3x + 1

                                                          


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.