Matematik

trekantsopgave

19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

jeg ved at: AC = 40, BC = 30 og CD = 36 

 

Hvordan finder jeg sidelængden BE?

Vedhæftet fil: he.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

 

                   E = A = tan-1(3/4) = 36,87º

                   |BE| = |EC| - |CB| = |DE|•cos(E) - |BC|

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af hesch (Slettet)

Venstre og højre trekant er ensvinklede.

Roter højre trekant 90º, så kan du se det.   Heraf  ( forholdsregning ):

( |BE| + 30 ) / 40 = 36 / 30    ⇒

|BE| = 40 * 36 / 30 - 30 = 18


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af PeterValberg

Udnyt at trekanterne er ensvinklede (ligedannede), hvorfor du kan opstille forhold
mellem ensbeliggende sider.

|EC|/|AC| = |CD|/|BC|   ⇔   |CE| = |AC|·(|CD|/|BC|)

|BE| = |CE| - |BC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

|BE| = 40 * 36 / 30 - 30 = 18

Hvordan kan dette give 18?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af mathon

 

                  |BE| = 40 (36 / 30) - 30 = 40 • 1,2 - 30 = 48 - 30 = 18


Svar #6
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Ah.. Mange tak! 


Svar #7
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Forresten, hvordan skal dette løses: Log(16)-log(2) / log(4) - log(2)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2013 af PeterValberg

brug regnereglen:

log(a/b) = log(a) - log(b)

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Jeg glemte at sige, at det er en opgave om at finde a og b (potensfunktion) 

Jeg forstår ikke, hvorfor a skal give 3 . For 16 - 2 / 4-2 = 7?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2013 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du kan ikke bare smide logaritmerne væk.

a = (log(16) - log(2)) / (log(4) - log(2)) = log(16/2) / log(4/2)

    = log(8) / log(2) = log(23) / log(2) = 3·log(2) / log(2) = 3


Svar #12
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.