Matematik

matematikeksamen

19. maj 2013 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

potensfunktioner

omtal differentialkvotient og stamfunktion til en potensfunktion 

Nogen der vil hjælpe mig :(((


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af c_aastrup

Mundtlig eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

En potensfunktion

f(x) = b · xa

Beregn f '(x) = ...  

og F(x) = ∫ f(x) dx = ...

ved at benytte de kendte regler for differentiation og integration af en potensfunktion. Husk det specielle tilfælde a = -1 .


Svar #3
19. maj 2013 af Kaan* (Slettet)

ja mundtlig


Svar #4
19. maj 2013 af Kaan* (Slettet)

#2

f(x)=b•xa

f '(x)=b*ax

vil du vise mig F(x)= ∫f(x)dx

og hvilke regneregler skal bruge 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af c_aastrup

En hurtig forklaring på hvordan man differentierer en potensfunktion

Antag først at du ved hvordan man differentierer en sammensat funktion, en funtion ganget med en konstant, ex og ln(x).

f(x) = b · xa= b ·ea·ln(x)

Da gælder

f'(x) = b · a/x ·ea·ln(x) = b · a/x ·xa = b · a/x ·xa =b ·a·xa-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bør være bekendt med de generelle regler

(xn)' = n · xn-1 ,

og

∫ xn dx = xn+1 / (n+1) + k , n ≠ -1 , og

∫ (1/x) dx = ln(|x|) + k .


Skriv et svar til: matematikeksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.