Fysik

Interferensstriber

19. maj 2013 af GymnasieEleven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj,

 

Hvordan beregner man afstanden mellem interferensstriber i en dobbeltspalte med en given afstand?

 

Jeg har virkelig ikke kunne finde nogen ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af peter lind

Forskellen i afstanden fra hver spalte til baggrunden(lærred eller hvad interferensstriberne dannes på) skal være et helt antal bølgelængder, hvor der er lys, ethelt antal + ½ bølgelængde hvor der er mørkt


Svar #2
19. maj 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Det er en elektronstråle der passerer.. Spørgsmålet lyder:

Beregn afstanden mellem interferensstriberne, når elektronstrålen passerer en dobbeltspalte med en spalteafstand på 50 nm.

Jeg har fået bølgelængden til 2.745*10^-11 m.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af peter lind

Brug gitterligningen med n = 1, d=50 nm find afstanden fra orden 0 og 1


Svar #4
19. maj 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Er det denne formel? 

x= (n*lampda*a)/(kvadratrod(d^2-(n*lampda)^2))


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af peter lind

Det ved jeg ikke. Gitterligningen er d*sin(θn) = n*λ Ved en passende opstilling og definition af størrelser kan man måske godt få det resultat


Skriv et svar til: Interferensstriber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.