Matematik

elementære funktioner

19. maj 2013 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har styr på hvad elementære funktioner er y=ax+b, x1/x 

men det med at gøre rede for stamfunktion til elementære funktioner..

Jeg ved godt at jeg spurgt om det før, ved stadig ikke hvad jeg skal gøre. 

Jeg kan godt finde stamfunktion af funktioner. Det er ikke nok med det, man skal også vise det, og der går jeg helt i stå:((

Håber i vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kender differentiationsreglerne for de elementære funktioner, kan man ofte finde regler for deres stamfunktioner ved regne den anden vej.


Svar #2
19. maj 2013 af Kaan* (Slettet)

Det hjalp ikke så meget


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel:

Af reglen for differentiation af en potensfunktion (xn)' = n · xn-1 og ved at benytte sætningen

                         "  F(x) er en stamfunktion til f(x) ⇔ F '(x) = f(x)   "

ser man jo så, at

∫ n·xn-1 dx = xn + k , n ≠ 0 , eller

∫ xn dx = xn+1 / (n+1) + k , n ≠ -1 .


Skriv et svar til: elementære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.