Matematik

Statistik

20. maj 2013 af Dilann (Slettet)

Nedenstående tabel viser fordelingen af fødselsvægten for børn i Danmark i 2010:

Fødselsvægt (kg) =  -2,5        2,5 - 3,0        3,0 - 3,5         3,5 - 4,0          4,0 - 4,5          -4,5

Procent =                 5,1             12,3             31,9                33,5                 14,1              3,1

 

a) Bestem de kumulerende frekvenser, og tegn en sumkurve for fordelingen. 

 

Aner ikke, hvordan jeg skal gøre. Har prøvet og prøvet, nogen der gider at forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

http://www.matema10k.dk/index.php?id=664

du skal skrive din procent om til summeret frekvens :)

Intervalpunktet er fødselsvægt i kilo :)


Svar #2
20. maj 2013 af Dilann (Slettet)

Jeg tror, at jeg er med nu.... Men hvordan skal jeg opstille intervalpunktet for -2,5, når det står alene? Og hvad mener du med, at jeg skal skrive min procent om til summeret frekvens? :)

-2,5 = ???    

2,5 - 3,0 = 2,75

3,0 - 3,5 = 3,25        

3,5 - 4,0 = 3,75        

4,0 - 4,5 = 4,25          

-4,5 = ???

Ret gerne mig, hvis jeg har skrevet forkert! :)

 


Svar #3
20. maj 2013 af Dilann (Slettet)

Jeg har udregnet de kumulerende frekvenser, men det med at opstille intervalpunkterne, har jeg det svært med.... :)

-2,5 = ???   

2,5 - 3,0 = 2,75

3,0 - 3,5 = 3,25       

3,5 - 4,0 = 3,75       

4,0 - 4,5 = 4,25         

-4,5 = ???



Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

kumuleret frekvens er det samme som summeret, har bare aldrig hørt om kumuleret :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

er du sikker på du skal lave en sumkurve, for så skal den se sådan her ud :)

-2,5 = a  

2,5 - 3,0 = a+b

3,0 - 3,5 = a+b+c      

3,5 - 4,0 = a+b+c+d   

4,0 - 4,5 = a+b+c+d+e

4,5 = a+b+c+d+e+f

Nu har jeg bare skrevet bogstaver, men a er selvfølgelig tallet ud fra -2,5, b er tallet ud fra 2,5 til 3 osv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

Husk at bogstaverne er procenterne plusset med hinanden

2,5 = ???   

2,5 - 3,0 = 2,75

3,0 - 3,5 = 3,25       

3,5 - 4,0 = 3,75       

4,0 - 4,5 = 4,25         

-4,5 = ???

Hvor får du de tal fra? :)


Svar #7
20. maj 2013 af Dilann (Slettet)

Det er ikke svaret... :/ Altså, jeg ved hvordan jeg skal lave en sumkurve, men hvordan skal intervallet for -2,5 se ud? Altså mellem tal? Ligesom for eksempel det her: (20,25) og (25,30) så kan jeg godt se, at midten er 22,5 og 27,5. 

-2,5 og -4,5 står jo alene.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

Bare skriv minus2,5 altså -2,5 og +4,5


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.